Бил и Мелинда Гейтс обявиха чрез публикация в Туитър, че планират да прекратят брака

...
Бил и Мелинда Гейтс обявиха чрез публикация в Туитър, че планират да прекратят брака
Коментари Харесай

Бил и Мелинда Гейтс: Историята на една любов за милиарди

Бил и Мелинда Гейтс оповестиха посредством обява в Туитър, че възнамеряват да прекратят брака си, траял съвсем три десетилетия. Новината ще даде отражения, както в света на филантропията, където двамата са съоснователи на многомилиардната фондация " Гейтс ", по този начин и в бизнес и софтуерните кръгове, откъдето за първи път стартира романът на двойката.

Разводът им може да окаже мощно въздействие и в сферите на световното опазване на здравето, политиките за битка с изменението на климата и обществените проблеми, в това число половото тъждество, написа Bloomberg. Фондацията към този момент е раздала с благотворителна цел над 50 милиарда $. Тя поддържа стратегиите за очистване на маларията и полиомиелита, стратегии за изхранване на деца и за разработка и достъп до ваксини.

Миналата година фондацията подари към 1,75 милиарда $ за битката с Covid-19.

Създадена през 2000 година, Bill & Melinda Gates Foundation е най-голямата частна благотворителна фондация в Съединени американски щати и една от най-големите в света. 

Добре знае се, че Бил Гейтс е съосновател на Microsoft Corporation през 1975 година с приятеля си от детството Пол Алън. Не е толкоз известно обаче, че Мелинда Гейтс, тогава Мелинда Френч, е била основен управител в Microsoft, когато двамата се се запознали и са започнали да излизат дружно, напомня Newsweek.

Историята на тяхната обич

Бил и Мелинда се срещат, когато тя се причислява към екипа на " Майкрософт " като продуктов мениджър през 1987 година Това е първата й работа след завършването на колежа. След като са флиртували малко на служебния паркинг, Бил помолил Мелинда да излезе на среща с него две седмици авансово. Мелинда не била впечатлена от неговата липса на спонтанност, тъй че отказала на бъдещия най-богат човек в света. По-късно той й се обадил ненадейно и предложил среща още същата нощ. И двамата обичали пъзели. 

Тя го победила в математическа игра.

Сключват брак на Хаваите през 1994 година За да не бъдат обезпокоявани от неканени посетители, BBC споделя, че са наели всички частни самолети и хеликоптери на локалните туроператори. Оттогава двамата споделят три деца, софтуерна империя на стойност милиарди и надзор върху една от най-богатите и авторитетни благотворителни фондации в света.


Сватбеният танц на Мелинда с бащата на Бил Гейтс
Още при започване на връзката им, той изглеждал на Мелинда методичен и спретнат в любовта, тъкмо какъвто бил и в бизнеса. В книгата си от 2019 година " Как овластяването на дамите трансформира света "  Мелинда Гейтс разказва по какъв начин тя и Бил Гейтс са пробвали да се справят с динамичността на властта, когато стартират да управляват могъщата си и добре финансирана благотворителна фондация.

" Той трябваше да се научи да бъде еднакъв с мен. Аз също трябваше да се науча да направя стъпка нагоре, с цел да бъда равна ", написа Мелинда в книгата си.

Фондация " Гейтс " разгласява годишно писмо всяка година от 2009 година насам. Първоначално Бил е отговарял автономно за писмото, макар че той и брачната половинка му са отпред на организацията дружно. Когато през 2013 година Мелинда иска да напишат писмото взаимно, защото и тя е съпредседател, двойката се е сблъскала с търкания.

" И двамата се ядосахме... Мислех, че ще се убием. "

" Почувствах, че това просто може да постави завършек на брака ни тъкмо тук и в този момент ", разказва тя в книгата си. Бракът им продължава още осем години, само че едноличният контрол на Бил върху годишните писма остава в предишното и към този момент се публикуват съвместни писма от съпредседателите на фондацията.

" За и срещу брака " - описът на Бил Гейтс

Новината за раздялата на филантропите идва две години откакто и двамата се появиха в документалната поредност " Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates ", дело на Netflix. Докато сериалът обхващаше редица тематики, и Бил, и Мелинда се отвориха за връзката си. Той разкри, че му се желае да е благодарил повече на жена си.

" Когато се срещнахме за първи път, тя имаше други гаджета, а аз имах Microsoft. Бяхме като: " Хей, не сме съществени един към различен, нали? Няма да желаеме времето си ", спомня си Бил.

 

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР